Centrul Militar Judeţean Botoşani a început recrutarea candidaților pentru admiterea în instituţiile militare. Vezi locurile disponibile!

militari
Foto: Mediafax

Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul Militar Judeţean Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ liceale, postliceale şi universitare, pentru anul de învăţământ 2018-2019, după cum urmează:

LICEALE – COLEGIILE NAŢIONALE MILITARE = 480 locuri astfel:

-“Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc:  120 locuri;

-“Dimitrie  Cantemir” Breaza:                           120 locuri;

-“Mihai Viteazul” Alba Iulia:                            120 locuri;

– „Tudor Vladimirescu” Craiova:                       120 locuri.

like facebookSe pot înscrie elevii care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 03 aprilie 2018.

–          UNIVERSITARE – ACADEMII MILITARE (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi-filiera directă) = 943 locuri, astfel:

– Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu : 320 locuri;

– Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov: 138 locuri;

– Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa : 80 locuri;

– Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”  Bucureşti : 22  locuri;

– Academia Tehnică Militară – Bucureşti : 206 locuri;

– Institutul Medico-Militar – Bucureşti şi Tg. Mureş: 178 locuri.

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani respectiv 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi împliniţi în cursul anului 2018 iar termenul limită de depunere a dosarului este de 03 aprilie 2018.

 

  • POSTLICEALE – ŞCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea maiştrilor militari -filiera directă) = 626 locuri astfel:

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”  Piteşti:    296 locuri pentru maiştri militari;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din  loc. Boboc jud. Buzău: 220 locuri pentru maiştri militari;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa:

110 locuri pentru maiştri militari.

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul anului 2018, iar termenul limită de depunere a dosarului este de 02 mai 2018 .

 

  • POSTLICEALE – ŞCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea subofiţerilor -filiera directă) = 360 locuri astfel:

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”  Piteşti:    295 locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din  loc. Boboc jud. Buzău: 65 locuri;

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul anului 2018 , iar termenul limită de depunere a dosarului este de 02 mai 2018 .

 

 Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Informaţii privind criteriile de înscriere, întocmirea dosarelor de candidat, selecţie şi alte date referitoare la profesia militară se pot obţine de la sediul Biroului Informare-Recrutare al Centrului Militar Judeţean Botoşani, situat în strada Sucevei Nr. 2, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între 08.30-16.30 şi marţi între 08.30.-18.30 iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0231/512495, 0231/512850 int. 104, 106 , 0231/518086 sau pe adresa de email: [email protected].

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

  • prezentarea la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar în vederea stabilirii contactul iniţial şi eliberarea unei adeverinţe pentru planificarea examenului medical;

–   efectuarea unui examen medical la o clinică militară (cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de    Urgenţă Militar “Doctor IACOB CZIHAC” – IAŞI – str. Berthelot Henri Mathias nr. 7 – 9 –IAŞI );

  • definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar;
  • susţinerea a doua teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică şi de evaluare a aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Cîmpulung Moldovenesc;
  • participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Sursa:comunicat CMJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *