Direcția Regională de Drumuri și Poduri: Unul dintre cele mai afectate județe de căderile masive de precipitații a fost Botoșaniul, unde s-a intervenit cu 37 autoutilaje de deszăpezire

autofreza deszapezire BotosaniDrumarii au avut parte de o nouă noapte albă, pe fondul Codului galben de ninsori abundente instituit în regiune, începând din după-amiaza zilei de 08 februarie.

În intervalul 08 februarie, ora 12:00 – 08 februarie 2018, ora 05:30, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași s-a intervenit cu aproximativ 200 de autoutilaje și s-au răspândit 1998 tone de material antiderapant.

Unul dintre cele mai afectate județe de căderile masive de precipitații a fost Botoșaniul, unde s-a intervenit cu 37 autoutilaje de deszăpezire și s-au răspândit 480 tone de sare și 8 tone clorură de calciu. Pe DN29, în zona pădurii Baisa, două TIR-uri din Republica Moldova blocaseră circulația, din cauza echipării necorespunzătoare. Acestea au fost în cele din urmă trase pe dreapta de echipajele Poliției Rutiere, cu amenzile de rigoare.

like facebook, stiri, botosaniPe DN 29 D, Botoșani-Ștefănești, trei autoturisme s-au ciocnit din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic. De asemenea, pe DN 29B, pe sectorul Botoșani-Dorohoi, zona pădurii Brăești, trei autoturisme s-au ciocnit frontal, tot din cauza vitezei. Nu în ultimul rînd, pe DN 28B, la Zăicești, un TIR neechipat corespunzător a patinat, blocând  traficul rutier. Acesta a fost tractat de echipele noastre și repus în trafic.

 

Intervenția drumarilor a făcut ca la această oră să nu existe niciun drum blocat din cei peste 3.400 km aflați în administrarea DRDP Iași.

La această oră, partea carosabilă se prezintă cu zăpadă frământată, în strat de 1-2 cm, în județul Suceava, de 0-4 cm în județul Botoșani. Totodată, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași se acționează cu 163 de autoutilaje.

Menționăm că nordul Moldovei și în special zona de munte, sunt în continuare sub avertisment Cod Galben de ninsori până la ora 17:00. Pe acest fond, recomandarea către participanții la trafic este de a circula cu mare atenție pe drumurile naționale, cu informarea prealabilă asupra condițiilor de drum și, mai ales, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale, se precizează într-un comunicat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *