Flutur, despre retragerea unor primării din Zona Metropolitană: Cred că este o alegere nefericită

catalin flutur, primar, botosani, stiriPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, consideră că retragerea comunelor Răchiți și Mihai Eminescu din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoșani este ”o alegere nefericită”. Primarul susține că este adevărat că s-a pierdut exercițiul financiar 2014-2020, s-a pierdut depunerea de proiecte, însă, spune el, Zona Metropolitană poate fi pusă în valoare pe următorul exercițiu financiar 2020-2024. Primăria Botoșani cotizează cu 500 mii lei pe an, însă primarul spune că nu are sens să se retragă din această asociație.

Nu ar avea sens. Întâi sădești un pom iar roadele le culegi mai târziu. Zone metropolitane există în toate orașele mari din România, iar din Regiunea Nord-Est doar Iașul a depus proiecte pe zona metropolitană. Se lucrează la o serie de proiecte, iar rolul cel mai important este depunerea de proiecte. Șansele sunt mari ca pe viitor să obținem finanțare, important este ca proiectul să fie bine scris”, a menționat Flutur.

like facebookDupă retragerea celor două comune, în Zona Metropolitană au mai rămas municipiul Botoşani și comunele Stăuceni, Băluşeni, Curteşti, Bucecea, Vlădeni şi Roma.

 

One thought on “Flutur, despre retragerea unor primării din Zona Metropolitană: Cred că este o alegere nefericită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *