A fost înfiinţată la Botoşani o asociaţie a persoanelor bolnave de Parkinson

boala parkinson, stiri, botosaniO asociaţie a persoanelor bolnave de Parkinson a fost constituită la Botoşani, cu scorul de a sprijini persoanele care sunt diagnosticate cu această maladie.

Este vorba de Asociaţia Bolnavilor de Parkinson şi a Altor Afecţiuni Neurologice Degenerative „Sufletul lalelelor”.

Potrivit fondatorilor, asociaţia este înregistrată în Registrul Special al Asociațiilor cu numărul 6/ 28.11.2017, este constituită pe durată nedeterminată şi are sediul în oraşul Săveni.

Obiectivul organizaţiei este de sprijinire, îngrijire, îmbunătățire a situației persoanelor bolnave de Parkinson și a altor boli neuro-degenerative, prin mai buna integrare socială şi profesională din județul Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniIdentificând nevoile acestor bolnavi, în mod aparte a cazurilor mai speciale, ne propunem a fi alături de ei în această luptă crâncenă cu boala. Consiliul director al Asociației a hotărât în ședința ce a avut loc la data de 16 ianuarie 2018 ca membrii acestei asociații să fie scutiți de achitarea taxei de cotizare , aceștia urmând a fi ajutați din donațiile și sponsorizările primite„, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Ei fac  un apel la botoşănenii care au în familie sau printre cunoscuți persoane suferinde de aceste maladii, să îi contacteze la numărul de telefon 0754390314.

 

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală.

Tulburările legate de boala Parkinson apar cel mai adesea între 50 și 70 ani; vârsta medie de apariție a bolii este de 57 ani. La început, simptomele pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire, dar pe măsura agravării acestora, diagnosticul devine evident. În momentul manifestării primelor simptome, se crede că între 60% și 80% din celulele din zona de control a activităților motorii sunt deja distruse.

Boala Parkinson are o evoluție progresivă, iar semnele și simptomele se acumulează în timp. Deși această afecțiune este potențial invalidantă, ea evoluează lent astfel încât majoritatea pacienților beneficiază de numeroși ani de viață activă după stabilirea diagnosticului.

One thought on “A fost înfiinţată la Botoşani o asociaţie a persoanelor bolnave de Parkinson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *