Veşti proaste: Ce salarii scad după transferul contribuţiilor

bani numaratiVal de scăderi salariale, în urma transferului contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat! De la personalul auxiliar din instanţe şi parchete, la profesori sau îngrijitori, toţi s-au revoltat după ce şi-au primit fluturaşul de salariu.

Fără să afecteze activitatea instanţelor şi parchetelor, grefierii din întreaga ţară au intrat în greva japoneză. Chiar dacă s-au dat asigurări că trecerea contribuțiilor sociale la angajați nu va afecta lefurile, ei spun că salariile lor au scăzut.

like facebookProbleme mari sunt şi la profesori. Spre exemplu, în sectorul trei al Capitalei sute de profesori nu îşi pot primi lefurile după ce contabilii au demisionat şi nu are cine să facă statele de plată.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă proteste în cazul în care nu va primi un răspuns din partea Guvernului cu privire la salarizarea din învăţământ. Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, spune că se poate ajunge chiar la grevă generală.

Iar scăderile salariale nu se opresc aici.

De exemplu, o îngrijitoare care primea în luna noiembrie a anului trecut un salariu de aproape 560 de lei primește acum 370 de lei. Și asta pentru că, începând cu anul 2018, contribuțiile pentru sănătate și pensii se raportează la un salariul minim brut de 1900 de lei.

Asta, deşi anul trecut, atât Liviu Dragnea, cât şi Olguţa Vasilescu, promiteau altceva.

Sursa: Realitatea.net

One thought on “Veşti proaste: Ce salarii scad după transferul contribuţiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *