Consilier local despre Zilele Eminescu: Organizatorii au transformat-o dintr-o manifestare națională într-o șușănea de doi bani. O domniță și-a vărsat lăturile la Botoșani

cl-eugen-turcanu-mihai-stefanConsilierii locali au adus critici acide la adresa scriitorilor care au participat la Zilele Eminescu. Consilierul local Mihai Ștefan a declarat că manifestarea a fost ”stricată” de acea poetă ”care și-a vărsat lăturile la Botoșani”. El a acuzat că  municipalitatea a alocat bani ”pentru o șușănea de doi bani” . Ștefan a propus ca din comisia care se ocupă de organizare să facă parte și consilieri locali.

like facebookNu am văzut nimic recitat de Eminescu, nicio poezie de Eminescu. După ce și-a expus lăturile domnița respectivă, niște doamne mai și aplaudau frenetic. Îmi vine greu să mă exprim vizavi de evenimentul neplăcut ce a avut loc în 15 ianuarie, pe care organizatorii au transformat-o dintr-o manifestare națională într-o șușănea de doi bani. Aș propune ca pe viitor să invităm și maneliștii, pentru că dacă și ei creează astfel de opere, le pun și pe note. Să vină Salam, Vijelie. Cum și-au permis organizatorii să transforme această manifestare într-o șușănea de familie, care își împart premii între ei. De vreo 20 urmăresc acest eveniment și același juriu pe viață, aceleași personaje”, a menționat Ștefan.

O replică dură în privința acestui eveniment a avut și consilierul local Eugen Țurcanu, care a spus că organizatorii au scăpat importanța evenimentului și că mulți dintre participanți erau sub ”influența substanțelor halucinogene”.

Sunt de acord că poezia este o formă de protest și că în general prin cultură protestezi și îți exprimi nemulțumirile cu privire la viață, dar putea să spună o poezie despre calitatea sistemului legislativ din România. (…) Dacă se făcea sub egida Ministerului Culturii, toți veneau la costum. Aici, nu văd niciun fel de respect, chiar dacă suntem la Botoșani. Până una alta trebuie să îl omagieze pe Mihai Eminescu. Mulți au scris, și-au trăit viața și au mâncat de pe urma analizei, criticii, studiilor, doctoratelor despre Eminescu”, a menționat Țucanu.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a propus un nou regulament pentru acest eveniment și a propus, de asemenea, ca din comisia de organizare să fie și consilieri locali.

One thought on “Consilier local despre Zilele Eminescu: Organizatorii au transformat-o dintr-o manifestare națională într-o șușănea de doi bani. O domniță și-a vărsat lăturile la Botoșani

  1. De cand agramatii si incultii isi dau cu parerea, crezand ca se pricep la orice, de la scuipatul samburilor in caminul cultural la premierea celor mai importanti poeti din literatura romana, lucrurile merg foarte bine in tara noastra. Corect politic! Se pare ca indobitocitii conduc mai bine acum decat inaintre, ca mai comunisti sunt liberalii si democratii decat pcr-istii de ieri. Macar inainte de 89 mai aveau putin respect fata de oamenii de cultura, acum vanzatorii de sicrie si caratistii martiali fac legile, crezand ca alergatul cainilor prin oras este aidoma poeziei. Daca si la insitutiile de cultura au ajuns culturnicii, cei cu diplome, dar fara merite culturale, ce sa mai asteptam?! In ziua de azi se cumpara orice, dragii mei, numai cultura si bunul simt nu se pot cumpara, acestea se fac, se cultiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *