Zeci de eleve au devenit mame anul trecut. O copilă, mamă la 13 ani

minora gravidaÎn lipsa unei educații sexuale, adolescentele ajung femei mult prea devreme, dar mai ales mame. Nu mai puțin de 95 de eleve au rămas însărcinate de pe băncile școlii și au adus pe lume copii anul trecut. Cele mai multe mame minore, care au născut la Maternitatea Botoșani, au vârsta de 17 ani, iar cea mai tânără mamă a avut 13 ani. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean ”Mavromati”, 57 din mamele minore au avut vârsta de 17 ani, 22 au avut vârsta de 16 ani, 13 mame -15 ani, două mame au născut al 14 ani și una la 13 ani.

like facebookMedicii spun ca multe dintre mămicile minore provin din familii defavorizate, cu mulți copii, ori a căror părinți sunt plecați în străinătate.

Din totalul mamelor minore care au născut în anul 2017, o singură mamă a ajuns în centrul maternal. majoritatea mamelor sunt reintegrate în familiile de unde aparțin. Ele primesc suport social atât din partea familiilor materne, cât și paterne. Riscul de sarcină la vârsta mică apare datorită faptului că majoritatea părinților mamelor minore sunt plecați în străinătate și provind din familii dezorganizate”, a spus medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *