Sediul unei firme va fi demolat pentru un nou centru comercial

simcos sa, botosani, stiri, licitatie,Sediul societății Simcos, care se află în vecinătatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. va fi demolat pentru a fi construit un nou centru comercial. Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Marian Murariu, o asociere de firme vrea să investească într-un nou supermarket Lidl.

Proiectul se află spre dezbatere publică, pe noul amplasament urmând să se facă un magazin şi o parcare.

like facebookPe amplasamentul clădirii Simcos, din fața clădirii ISU, un investitor dorește construirea unui supermarket, cel mai probabil va fi un magazin Lidl. Acea clădire urmează să fie demolată, după care va demara investiția de construire propriu-zisă. În acest moment se lucrează la partea de documentații, avize, aprobări, în vederea obținerii autorizației de construcție. Prin Certificatul de urbanism, s-a solicitat elaborarea unei documentații PUZ, care are două etape: în prima etapă se elaborează studiul de oportunitate, iar în etapa a adoua se elaborează documentația PUZ propriu-zisă”, a menționat Murariu.

Terenul  are o suprafaţă de 7.800 de metri pătraţi, iar pe 2.235 de metri pătraţi va fi ridicat magazinul.

Viceprimarul municipiului Botoșani susține că din punct de vedere urbanistic nu vor fi probleme cu investiția, însă, din punct de vedere al traficului, amplasamentul respectiv se află la intersecția a trei străzi, drept pentru care se va cere și poziția Comisiei de sistematizare rutieră pentru fluidizarea traficului.

”Traficul este aglomerat în special cu camioane. Strada Ștefan cel Mare face legătura către cartierul Doboșari și ANL Cismea, iar în această intersecție ajung și mașini ale ISU. Va trebui studiată foarte bine soluția de intrare și ieșire în parcarea magazinului Lidl, pentru a nu afecta traficul de zonă”, a spus Murariu.

 

One thought on “Sediul unei firme va fi demolat pentru un nou centru comercial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *