FOTO Pescari arși la buzunare de jandarmi în urma unor controale: Au fost aplicate 25 de amenzi

jandarmi pescuit25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5400 de lei, au fost aplicate de jandarmi unor persoane care au încălcat prevederile legislaţiei în vigoare privind pescuitul şi acvacultura.

Controalele au fost executate de jandarmi în data de 28 ianuarie, pe acumulările Bucecea şi Rogojeşti, în cooperare cu reprezentanţi locali ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi voluntari din cadrul C.S. Bucovina Fishing.

like facebookPescarii depistaţi fără permis de pescuit valabil, încălcând condiţiile prevăzute în permis sau care au reţinut peşti sub dimensiunile minime legale admise au fost amendaţi cu sume cuprinse între 300 şi 600 de lei.

Pentru amenzile primite există posibilitatea achitării a jumătate din minimul acestora în termen de 48 de ore de la primirea proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravenției, dovada achitării urmând a fi comunicată instituției din care face parte agentul constatator.

Acţiuni de acest gen sunt executate periodic, după ce în cursul anului trecut Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a desfăşurat campania de informare ,,Pescuit responsabil pentru un pescuit durabil!”, având ca partener Clubul Sportiv Bucovina Fishing Suceava.

În anul 2017, jandarmii au ridicat de pe luciul de apă  3680 de metri de plase de pescuit monofilament interzise şi au deversat în mediul natural 150 de kg de peşte capturat ilegal.

plasa pescuit

jandarmi pescuit

One thought on “FOTO Pescari arși la buzunare de jandarmi în urma unor controale: Au fost aplicate 25 de amenzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *