Amenzi usturătoare aplicate de ISU instituțiilor publice și operatorilor economici

pompieri-la-interventie-300x199Peste 1189 de stări de pericol, cauze potenţiale de incendiu şi alte nereguli au fost înlăturate în urma celor 867 de controale şi verificări efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, anul trecut, la operatori economici, instituţii şi localităţi. O parte dintre deficiențe au fost înlăturate pe timpul controalelor. Au fost aplicate 714 sancțiuni contravenționale dintre care 112 amenzi în cuantum de 103.200 lei.

like facebookCele mai frecvente nereguli constatate se referă la modul defectuos de exploatare a instalaţiilor (electrice, de gaz, de încălzire locală), neverificarea mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neinstruirea salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă și fumatul în locuri nepermise.

 În 2017, s-au desfăşurat  peste 900 de activităţi de pregătire şi educaţie preventivă a populaţiei (convocări, instruiri, puncte de informare preventivă, antrenamente de specialitate la localităţi, activităţi de informare derulate în cadrul campaniilor naţionale, la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti, activităţi cu cercurile de elevi, exerciţii de evacuare în caz de incendiu/cutremur în unităţile de învăţământ).

La acţiunile enumerate anterior au participat aproximativ 18.000 de elevi, cadre didactice, dar şi simpli cetăţeni.  În perioada analizată, au fost emise 149 avize de securitate la incendiu, 19 acorduri pentru jocuri de artificii, dar şi 63 de autorizaţii de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

De asemenea, au fost emise 40 de avize pentru transportul deşeurilor periculoase. În 2017, au fost recepţionate 30 de obiective la care au fost efectuate lucrări de investiţii/modernizare şi s-au executat 91 de controale tehnice de specialitate la obiective aflate în investiţii, potrivit ISU Botoșani

One thought on “Amenzi usturătoare aplicate de ISU instituțiilor publice și operatorilor economici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *