Autoritățile județului vor să construiască un ambulatoriu nou la Spitalul Județean. Ce se întâmplă cu clădirea veche

ambulator mavromati Reprezentanții Consiliului Județean împreună cu parlamentarii botoșăneni fac demersuri la Compania Națională de Investiții pentru ridicarea unui nou Ambulatoriu de specialitate în curtea Spitalului Județean. Acesta va avea cabinete, dar și paturi, întrucât se dorește ca pe viitor doar în ambulatoriu să se facă spitalizările de zi pentru a degreva serviciile spitalicești. Clădirea în care funcționează actualmente ambulatoriul va fi recompartimentată și folosită pentru secțiile aglomerate din Spitalul Județean.

like facebookDeputatul Tamara Ciofu a fost miercuri la CNI și a discutat asupra acestei investiții.

Sunt două posibilități de finanțare: cu fonduri de la Consiliul Județean și spital și ulterior ce nu se poate să se acopere prin CNI sau doar cu fonduri de la CNI, însă această procedură ar fi de durată. Pentru ca Spitalul Județean să obțină acreditarea în anul 2020, este important să își regândească structura spitalicească. Tendința este de a se renunța la spitalizarea de lungă durată și să se meargă pe spitalizarea de zi. Clădirea veche va fi destinată unui alt sector, respectiv pentru extinderea secțiilor aglomerate”, a declarat deputatul Tamara Ciofu.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că investiția a fost trecută deja pe lista CNI la programe prioritare.

Până în toamnă trebuie să prezentăm documentația. Am stabilit să se scoată la licitație documentația de la ambulatoriu, ca din toamnă, cu documentația și cu proiectantul, să mergem la CNI să discutăm preluarea și a documentației părții de execuție de către CNI”, a menționat Macaleți.

Noul ambulatoriu va fi construit tot în curtea Spitalului Județean, investiția ridicându-se la aproape 6 milioane lei.

 

One thought on “Autoritățile județului vor să construiască un ambulatoriu nou la Spitalul Județean. Ce se întâmplă cu clădirea veche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *