Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, impresionat de ceramica de Cucuteni

Ambasadorului Marii Britanii la București, Paul BrummellAmbasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat, luni, că este bucuros să revină la Botoșani, mai ales într-o zi atât de importantă pentru români: Ziua Culturii Naționale. Excelența Sa a spus că a mai fost la Botoșani în urmă cu patru ani, într-un mod neoficial, când a făcut un curs de aprofundare la Iași, înainte de a începe mandatul la București.

like facebookAm vrut să revin într-un loc mai oficial ca ambasador și astăzi este o zi importantă pentru România. Este Ziua Culturii Naționale. Nu este întâmplător că Ziua Culturii Naționale se marchează în ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, poet remarcabil, o figură imnportantă, nu numai la nivel național aici, în România, ci și la nivel modial. Pentru mine a fost firesc să sărbătorim această zi a Culturii Naționale chiar aici, la Botoșani, locul de naștere a lui Mihai Eminescu”, a spus  Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii a vizitat Muzeul Județean și Muzeul de Etnografie, fiind impresionat de obiectele ceramice de Cucuteni

Iubesc istoria, iubesc cultura și am fost foartte impresionat la Muzeul Județean de obictele de cultură de la Cucuteni. Sunt absolut remarcabile”, a adăugat Excelența Sa.

Primarul municipiului Botoșani a avut o întrevedere cu Paul Brummell, iar discuțiile au vizat și potențialul economic al municipiului Botoșani și județului Botoșani.

Am avut discuții despre problemele sociale, am evocat organizații neguvernamentale din Marea Britanie care sunt prezente în județul Botoșani încă din anii 92. Am făcut un schimb de păreri și o informare cât am putut de exactă despre problemele pe care le are județul Botoșani și municipiul Botoșani, plecând de la propblemele cele vechi pe care le știm, o parte din problemele actuale și despre perspectiva noastră”, a menționat primarul Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *