FOTO Zeci de oameni de cultură la Zilele Eminescu

zilele eminescu 2017 1Zeci de oameni de cultură din țară și Republica Moldova, parlamentari, autorități locale,  directori de instituții de cultură au participat, luni, la ședința de Consiliu Local, convocată pentru promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare laureatului Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”. pentru Opera Omnia pentru anul 2018. La ședința festivă au participat și foști laureați ai Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”.

Întotdeauna 15 ianuarie pentru Consiliul Local Botoșani a fost o zi extraordinar de importantă. Astăzi, cu atât mai mult, este Ziua Culturii Naționale Române și mă bucur că nu trebuie să depunem nu știu ce proiecte pompoase, să le evalueze nu știu ce juriu mare. Botoșaniul devine măcar pentru o zi capitala culturală a României și cred că lucrul acesta se datorează numai și numai lui Eminescu. Sper ca friguroasa zi din anul acesta să fie înlocuită de căldura din sufletele botoșănenilor, care în fiecare an vă așteapă cu drag la aceste manifestări”, le-a spus oaspeților primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

După ședința de Consiliu Local manifestările au continuat cu un Te Deum la Biserica Uspenia și depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului Mihai Eminescu. De asemenea, acțiuni culturale vor avea loc și la Ipotești.

like facebookPremiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pentru anul 2017 va ajunge, luni seară, la unul din cei șapte poeți nominalizați. Evenimentul va avea loc în cadrul unei gale organizate cu prilejul Zilelor Eminescu.

Câştigătorul premiului va fi desemnat dintre următorii oameni de cultură:  Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu și Liviu Ioan Stoiciu.

 

zilele emin

zilele eminescu 2017

zilele eminescu 2017 5

zilele eminescu 2017 3

zilele eminescu 2017 2

One thought on “FOTO Zeci de oameni de cultură la Zilele Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *