Un tânăr din Botoşani a murit la Penitenciarul Rahova după doar o lună şi câteva zile de la încarcerare

inchisoare, stiri, botosaniUn tânăr din Botoşani a murit la Penitenciarul Rahova după doar o lună şi câteva zile de la încarcerare. Avea cancer, era schizofrenic şi infirm, iar rudele spun că la închisoare nu i s-a administrat niciun fel de tratament. Vor acum să cheme conducerea penitenciarelor în judecată, pentru ucidere.

 Cezar Dutcă avea 33 de ani şi locuia în Marea Britanie unde a fost închis pentru furt. În noiembrie anul trecut, tânărul a fost extrădat în România pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă de aproape trei ani. Bărbatul nu avea un picior, iar lista suferinţelor era lungă.
like facebookViorica Dutcă, mama deţinutului

Schizofrenie, cancer, n-a primit niciun tratament. puşcăria nu avea medicamente. am vrut să-i trimitem noi din afară. E un caz de strigat la ceruri. Un om fără un picior, să-l chinui în două bastoane. 

Rudele spun că în doar o lună de zile de la încarcerare, starea tânărului s-a înrăutăţit vizibil şi au solicitat mutarea lui de urgenţă într-un spital pentru a-şi trata afecţiunile .

După demersurile avocatului familiei, a fost dus la spital, însă doar pentru câteva ore. Pe 28 decembrie s-a întors în penitenciar fără ca familia să primească o justificare. A murit a doua zi de Anul Nou.

Purtător de Cuvânt al Penitenciarului Rahova confirmă că deţinutul a murit la spitalul unităţii de detenţie pe cale naturală.

Alexandru Enache, avocat 
S-a încălcat dreptul la viaţă în primul rând. Îmi povestea că nu i se dădea decât o pastilă de somn pe zi şi când îl vizitam la grefă părea tranchilizat. O să înaintăm o plângere către parchet. Din punctul meu de vedere acesta este un omor.

Viorica Dutcă, mama deţinutului
Sunt chinuiţi oamenii ăştia pe drept, pe nedrept. Eu înţeleg că trebuie să facă omul puşcărie. Dar nici chiar aşa. 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a reacţionat încă în niciun fel acuzaţiilor. Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă.

Sursa: Observator

2 thoughts on “Un tânăr din Botoşani a murit la Penitenciarul Rahova după doar o lună şi câteva zile de la încarcerare

  1. asemenea specimrn cu starea sa de sanatate te=ai fi asteptat sa-si caute de tratament…cand colo isi cauta mandate sa se trateze gratis in puscarii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *