Salarii diminuate pentru unii directori, din ianuarie. Vezi care directori vor avea salarii mai mici!

scaun gol birou vicepresedinte CJDirectorii unor instituțíi publice din Botoșani vor primi salarii mai mici începând cu luna ianuarie, după trecerea contribuției de la angajator la angajat. Este vorba de directorii instituțiilor de cultură, care vor primi salarii mai mici si până la 1000 lei.

like facebookÎncepând cu 1 ianuarie, ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, toți managerii instituțiilor de cultură vor avea salariul diminuat, de la câteva sute de lei și până la 1000 lei, datorită faptului că salariile noastre, potrivit Legii 153, sunt plafonate pe grile. La această transformare și trecere a contribuțiilor ar fi trebuit să se țină cont și să se majoreze tuturor cu 25%, în felul acesta să acopere și să nu apară scăderi de salarii, așa cum a promis inițial primul ministru”, a declarat Aurel Melniciuc, managerul Muzeului Județean.

Acesta susține că personalul de execuție nu este afectat, însă se va ajunge treptat ca salariile șefilor de servicii să fie foarte apropiate de cele ale unui manager, în condiția în care aceștia nu au răspundere financiară.

Managerii din instituțiile de cultură, afectați de aceste scăderi salariale, se vor întruni la Vaslui, pe 10 ianuarie, pentru a discuta asupra acestor schimbări.

Este o mișcare din partea managerilor din cultură, iar pe 10 ianuarie ne adunăm la Vaslui și încercăm să ne constituim într-o organizație care să ne apere interesele”, a adăugat Melniciuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *