Peste 200 de intervenții ale polițiștilor botoșăneni pe perioada sărbătorilor

politie rutieraSute de polițiști,  peste 200 de intervenții la evenimente, 172 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.

 În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 250 de poliţişti au acționat zilnic, pe raza judeţului Botoşani, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Structurile de poliție au intervenit la mai mult de 200 de evenimente, dintre care 167 sesizate prin SNUAU 112.

Au fost sesizate 53 de infracţiuni, dintre care 10 au fost constatate în flagrant delict. Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

like facebookPentru neregulile constatate, au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 60.000 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 2 pentru consum de alcool și 41 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 15 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare. În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

 

One thought on “Peste 200 de intervenții ale polițiștilor botoșăneni pe perioada sărbătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *