Iarna se dezlănțuie. Meteorologii avertizează: Urmează ger de până la -20 de grade

gerÎnceputul lui 2018 continuă să ne aducă temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, însă, în februarie, vremea va schimba foaia. Vor fi şi minus 20 de grade. Cu alte cuvinte gerul Bobotezei se va muta în februarie. Şi în prima jumătate a lui martie va fi foarte frig.

like facebook“Până pe 15 ianuarie, vor fi în jur de 6-12 grade ziua, iar noaptea minus 2-3 grade”, a declarat pentru B1 TV Elena Mateescu, director general ANM.

Spre jumătatea acestei luni rămâne un fond de vreme în general caldă. În februarie, însă, iarna își va arăta colții, va fi ger și zăpadă în toată țara.

“Din păcate, luna februarie se confirmă ca fiind o lună autentică de iarnă, care aduce episoade de ger, în care vor fi minime de -15, -20 de grade. Cu siguranță, este posibil ca in a doua parte a iernii să beneficiem de strat de zăpadă si in regiunile extracarpatice, nu numai in regiunea montana”, mai spune meteorologul.

La fel de frig va fi și la începutul lui martie, așadar, primăvara se va lăsa așteptată, așa cum a făcut și  iarna în prima parte a lunii decembrie.

“Luna martie pastrează fenomenele specifice sezonului de iarnă, strat de zăpadă, nu excludem să avem, vor fi valori mai coborâte decât normalul în aceste zone ale țării. ”, a mai declarat șefa Agenției Naționale de Meteorologie.

Sursa; B1TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *