Zeci de sancțiuni și 15 permise reținute în minivacanţa de Anul Nou

maria carp ipjÎn cadrul acţiunilor desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice în minivacanţa de Anul Nou,  poliţiştii au intervenit la peste 200 de evenimente şi au aplicat peste 170 de sancţiuni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Maria Carp, susține că poliţiştii au acţionat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Structurile de poliţie au intervenit la peste 200 de evenimente, dintre care cele mai multe au fost sesizate prin SNUAU 112.

like facebookÎn urma activităţilor, au fost constatate 53 de infracţiuni, dintre care zece au fost constatate în flagrant delict. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, în valoare  de peste 60.000 de lei, dintre care 59 prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 15 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în urma cărora au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de ordonanța privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 41 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar 45 pentru alte abateri la regulile de circulaţie. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

 

One thought on “Zeci de sancțiuni și 15 permise reținute în minivacanţa de Anul Nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *