Agent economic botoșănean amendat cu 10.000 lei de inspectorii de muncă. Vezi motivul!

itm BotosaniInspectorii de muncă au efectuat un număr de 14 controale privind modul de încadrare a cetățenilor străini în județul Botoșani. Nouă dintre controale au fost comune cu  Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Au fost dispuse un număr de cinci măsuri, o persoană fiind depistată la muncă fără aviz de angajare. Au fost sancţionaţi doi angajatori, fiind aplicată o sancţiune cu avertisment şi o amendă în valoare de 10.000 lei.

Sancțiunea a fost dată unei societăți comerciale pentru primirea la muncă a unei persoane străine fără aviz de angajare.

like facebookControlul s-a desfășurat în cadrul unei campanii naționale, care a avut ca obiective identificarea şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe piaţa muncii din România, identificarea angajatorilor care utilizează cetăţeni străini non UE în activităţi lucrative, identificarea angajatorilor români care primesc la muncă pe teritoriul României un lucrător străin non UE detaşat, verificarea respectării prevederilor privind timpul de muncă şi de odihnă, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor români pentru necesitatea respectării prevederilor legale privind angajarea străinilor, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea regimului străinilor pe teritoriul României precum și eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi după caz, aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

 

One thought on “Agent economic botoșănean amendat cu 10.000 lei de inspectorii de muncă. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *