Mitropolia Moldovei anunţă trei posturi vacante de preoţi la biserici din Botoşani. Printre ele şi cel de la Schit Orăşeni

bataie biserica, oraseni schit, botosani, stiri din botosaniMitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat trei posturi vacante de preoţi la biserici din judeţul Botoşani, iar printre posturile libere se află şi cel de la biserica cu scandal de la Schit Orăşeni.

Practic, Mitropolia a finalizat toate procedurile pentru înlăturarea din funcţie a preotului Ioan Ungureanu, în condiţiile în care caterisirea sa a fost consfinţită de decizia Patriarhiei Române.

Din acest motiv, postul a devenit vacant pe 22 decembrie, el putând fi ocupat, prin transfer, în urma unui concurs, de orice preot din Eparhia Iaşilor.

Potrivit Mitropoliei, parohia Schit Orăşeni are 112 familii, cu 475 de enoriaşi. Biserica are casă parohială.

Alte două biserici din județul Botoșani au rămas, de la 1 decembrie, fără preot. Este vorba de Biserica Sfântul Gheorghe din localitatea Vânători- comuna Gorbănești și de Biserica Sfântu Nicolae din localitatea Băbiceni- comuna Durnești.

Parohia din Vânători este una cu 483 de enoriași, iar cea din Băbiceni cu 650 de enoriași.

like facebookAmbele biserici au case parohiale, iar Mitropolia Moldovei și Bucovinei are în vedere să transfere preoți de la alte parohii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *