Consilierii locali stabilesc săptămâna aceasta noile taxe și impozite pe care le vor plăti botoșănenii în 2018

ghiseu directia de taxe si impozite locale botosaniNoile taxe și impozite locale pe care le vor plăti botoșănenii din 2018 vor fi stabilite săptămâna aceasta. Consilierii locali se vor întruni în ședință ordinară pe 28 decembrie, iar unul din proiectele de pe ordinea de zi va viza stabilirea taxelor și impozitelor locale. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, spune că s-a făcut propunerea de majorare a taxelor și impozitelor locale, iar consilierii locali vor fi cei care vor decide asupra acestora. Taxele și impozitele locale nu au mai fost majorate din 2013.

like facebookCeea ce știm sigur este că acum avem bugetul național, avem anexele și știm câți bani nu avem față de anul trecut. avem undeva cu 16 milioane lei mai puțin față de anul trecut și mult mai multe obligații față de anul trecut”, a menționat Flutur.

Potrivit primarului, în anul 2013, ultimul an când s-au mărit taxele și impozitele, impozitul pe un un apartament cu două camere în zona A era 109 lei pe an, în condițiile în care salariul minim pe economie era de 750 lei, iar propunerea din 2018, când salariul minim pe economie s-a dublat, este de 140 lei pe an.

Asta înseamnă 30 și ceva de lei pe an în plus. Dacă se plătește până la 15 martie, beneficiază și de acea bonificație de 10%, iar creșterea ar fi pe an de 20 lei pe apartament”, a adăugat Flutur.

Vezi aici propunerile de majorare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *