Doi elevi de liceu au fost amendați de polițiștii locali, după o distracție cu petarde

petarde, strii, botosani, politieJoi, în timpul desfășurării activității de patrulare, o patrulă de polițiști locali i-a surprins pe cei doi tineri, în timp ce aruncau petarde în fața magazinului Tic-Tac de pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoșani.

Polițiștii locali aflați în zonă au intervenit, deoarece era vorba despre constatarea unui flagrant al unei infracțiuni. Adolescenții au fost conduși la sediul Poliției Locale în vederea identificării, în scurt timp ajungând și mama unuia dintre ei, dar care îl avea în grijă și pe celălalt adolescent.

Gabriel Eduard B. și Alin Valentin C., în vârstă de 14 ani, sunt elevi la Liceul cu Program Sportiv și au cumpărat petarde din Piața Centrală de la o persoană necunoscută, cu scopul de a menține ”tradiția”, ca în apropierea  sărbătorilor de iarnă să pocnească petarde.

like facebookDin păcate, nu sunt singurii care înțeleg să se distreze în acest fel, fiind o caracteristică specifică vârstei dar, ceea ce nu știu acești tineri teribiliști și nu au știut nici cei doi adolescenți, este că, fapta lor întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de Nerespectarea regimului materiilor explozive, prevăzută și sancționtă de art.346 Noul Cod penal, care prevede:” (1) Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale

Polițiștii i-au amendat pe părinți cu câte 400 lei. Adolescenții au fost predați I.J.P. Botoșani, urmând a fi întocmite actele procedurale ce se impun, sub aspectul săvârșirii infracțiunii mai sus menționate. De asew

Cu această ocazie, rugăm părinții să le explice copiilor adolescenți sau tineri că, folosirea petardelor de persoane neautorizate nu este un mijloc de amuzament, decât poate pentru scurt timp, în vreme ce riscurile, de a fi accidentat cineva sau/și de a răspunde penal, sunt mult mai mari și de lungă durată, putându-li-se schimba radical viitorul”, se mai precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *