Razie a Poliţiei din Botoşani! Peste 100 de amenzi dictate. Doi şoferi prinşi cu peste 100 km/h

razie politie trafic masini oprite botosani, stiri,Peste 100 de poliţişti au acţionat, miercuri, pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În urma raziei, au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 2.300 de lei.

Totodată, poliţiştii au intervenit la 51 de solicitări ale cetăţenilor, majoritatea venite prin intermediul serviciului 112 şi au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Astfel, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora au aplicat 50 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 23 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, dintre care unul pentru consum de alcool şi 2 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ativităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

like facebookPoliţiştii rutieri au depistat pe drumul naţional D.N. 29B, pe raza localităţii Sauceniţa, un tânăr de 27 de ani din judeţul Botoşani, care conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Cu o viteză de 114 km/h, a fost depistat un alt conducător auto, de 25 de ani, din judeţul Bacău, viteză înregistrată de aparatul radar pe drumul naţional D.N. 29B, pe raza localităţii Cândeşti.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare şi ca măsură complementară, le-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt tânăr, de 23 de ani, din judeţul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe drumul naţional D.N. 29B, a efectuat manevra de depăşire a unui alt autoturism aflat pe acelaşi sens de mers, în zona de acţiune a indicatorului ,,Depăşire interzisă’’, încălcând astfel marcajul continuu care desparte sensurile de mers.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *