Un chirurg botoșănean, cetățean de onoare al municipiului Botoșani, vizat de percheziții DIICOT

mihai lucanPercheziţii, miercuri dimineață, la o clinică medicală din Cluj. Sunt vizate persoane suspecte de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

like facebookProcurorii DIICOT fac cinci perchezitii la Cluj, una fiind la o clinică medicală privată, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infractional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de de delapidare cu consecinte deosebit de grave. Una dintre percheziții are loc la domiciliul chirurgului Mihai Lucan.

„Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări față față de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz. Din primele verificări  a reieșit că, membrii acestui grup infracțional organizat aveau drept scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceștia și-ar fi promovat interesele”, informează Poliția Română.

Anchetatorii spun că gruparea infracțională organizată ar fi fost sprijinită de alte cinci persoane, în schimbul menținerii în funcțiile de conducere pe care le dețineau.

„În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată, în beneficiul altei clinici medicale private. Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei”, mai arată Poliția Română.

Potrivit unor surse, dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări față de membrii unui grup infracțional organizat constituit de către Mihai Lucan, Valeriu Ciprian Mihai Lucan și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajați ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul  I.C.U.T.R., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparținând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia cei trei și-au promovat interesele.

Astfel, între anii 2005 și 2016, suspecții sunt acuzați că au devalizat Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, pe de o parte, și imposedarea SC LUKMED SRL, pe de altă parte, prejudiciind patrimoniul institutului clujean cu peste 5,1 milioane de lei, sumă pe care aceștia au apropriat-o  SC LUKMED SRL prin reprezentanții acesteia din urmă și în beneficiul direct al membrilor grupului infracțional organizat.

Percheziții în acest dosar au mai avut loc și în luna aprilie a acestui an.

Medicul Mihai Lucan este născut în județul Botoșani și cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *