Proiectul privind majorarea prețului gigacaloriei, în dezbatere publică. Care este propunerea de creștere a prețului la energia termică pentru populație

calorifer mm (1)Proiectul privind majorarea prețului gigacaloriei a fost pus în dezbatere publică. Reprezentanții municipalității propun ca prețul de referință la energia termică pentru populație să crească la 230 lei gigacaloria. Primarul Cătălin Flutur a declarat încă de săptămâna trecută că una din propunerile de reducere a cheltuielilor vizează creșterea prețului gigacaloriei.

like facebookÎn proiectul de hotărâre se motivează faptul că municipiul Botoșani are în prezent unul din cele mai scăzute prețuri de facturare la populație din țară, respectiv 164 lei pe Gcal, cu excepția Bacăului.

”Se propune ca prețul local de facturare al energiei termice livrată populației să se modifice, respectiv de la 164 lei /Gcal la 230 lei /Gcal, diferența până la 360,99 lei Gcal fiind acoperită prin subvenție din bugetul local la data de 1 februarie 2018. (…) Prețul local de facturare al energiei termice livrată populației de către Modern Calor a scăzut, în ultimii ani, în mai multe tranșe, în timp ce prețul la benzină aproape s-a dublat”, se arată în motivearea Executivului.

În 2016, Primăria a achitat către Modern Calor o subvenție de peste 10 milioane lei, iar prin creșterea prețului gigacaloriei reducerea cheltuielilor bugetare s-ar ridica la 3,5 milioane lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *