FOTO! Regal de datini și obiceiuri pe străzile din Botoșani cu sute de participanți

IMG_20171217_090301O impresionantă paradă de datini şi obiceiuri a avut loc, duminică dimineaţă, pe străzile din Botoşani. Sute de persoane s-au adunat să urmărească formaţiile de capre, căiuţi, urşi, colindători şi urători prezente la a 43 ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni!”.

La eveniment au participat și mulți primari din județ, care i-au însoțit pe tinerii și vârstnicii care au prezentat obiceiurile. De asemenea, pentru prima data, în fruntea paradei a mers o trăsură cu cai din comuna Cristești.

Parada a pornit din faţa Prefecturii a continuat pe traseyk Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian” – Bazar – Calea Națională – Cuza Vodă (Hotel Rapsodia) și înapoi în Piaţa Revoluţiei unde au susţinut un spectacol.

festival de datini si obiceiuriNe aflăm la cea de-a 43 ediție a festivalului datinilor și obiceiurilor, iar anul acesta ne bucurăm de prezența a 23 de ansambluri din județ și din țară. Țin să mulțumesc pe această cale tuturor primarilor, tuturor instructorilor de ansambluri că păstrează această tradiție a noastră din moși-strămoși. Tradiția nu se pierde și avem toată speranța că ce avem o să păstrăm și o să ducem mai departe tradiția noastră populară”, a declarat Cornelia Ciobanu, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

like facebookAu prezenta spectacole, formaţiile de datini și obiceiuri de iarnă din județul Botoșani, localităţile: Broscăuți, Corlăteni, Hlipiceni, Lozna, Vf. Câmpului, Costești – Răchiți, Cristești, Cordăreni, Tudora, Sarafineşti, Corni, Oneaga, Copălău, Curteşti, Hăneşti, Albeşti, Cristeşti (Asurdoaie) şi formaţiile de datini invitate din alte judeţe: Suceava – Preoteşti,  Bacău – urşii de la Dofteana, Vrancea – Păuneşti, Neamţ – Ansamblul „Codrii Neamţului”, Constanţa – „Flori de măr”, Maramureş, Pelinia – Republica Moldova,  Ansamblul „Lăstăraşii” şi „Speranţa” din Glingeni – Republica Moldova.

 

One thought on “FOTO! Regal de datini și obiceiuri pe străzile din Botoșani cu sute de participanți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *