Au furat un televizor, iar la vederea oamenilor legii l-au abandonat în curtea unei biserici din municipiul Botoșani

masina jandarmiJoi noapte, în jurul orelor 23.00, trei tineri care treceau prin apropierea bisericii Sfântul Gheorghe au fost observaţi de un echipaj mixt poliţist-jandarm, care a dorit să afle scopul prezenţei lor în zonă şi motivul pentru care au aşteptat noaptea în vederea transportării unui televizor.

Cei trei au abandonat televizorul în curtea bisericii şi au încercat să profite de întuneric pentru a-şi pierde urmele, dar oamenii legii nu le-au dat această ocazie, intervenind operativ şi reţinându-l, în primă fază, pe unul dintre ei, ulterior fiind despistaţi şi ceilalţi doi.

like facebookTinerii au fost conduşi la sediul poliţiei, în urma verificărilor efectuate ,,amintindu-şi” de unde au sustras televizorul în valoare de aproximativ 800 de lei, care a fost restituit proprietarului de drept.

Dacă ar fi sustras bunul în cauză cât timp era încă lumină, pedeapsa prevăzută de Codul Penal ar fi fost închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă, dar săvârşirea aceleiaşi fapte după lăsarea întunericului schimbă datele problemei, pedeapsa majorându-se, respectiv închisoare de la unu la 5 ani.

Recomandăm cetăţenilor ce observă anumite persoane care, la adăpostul întunericului, transportă bagaje sau produse electronice voluminoase să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, deoarece există mari şanse ca acestea să fie luate de la adevăraţii proprietari fără acordul acestora, iar intervenţia promptă a oamenilor legii ar duce, în cazul în care sesizarea se confirmă, la restituirea bunurilor sustrase şi la luarea măsurilor impuse de lege împotriva făptuitorilor, potrivit IJJ Botoșani.

One thought on “Au furat un televizor, iar la vederea oamenilor legii l-au abandonat în curtea unei biserici din municipiul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *