FOTO Protest la Casa de Pensii. Funcţionarii acuză volumul mare de muncă

protest, casa judeteana de pensii, botosani, stiriFuncţionarii Casei Judeţene de Pensii din Botoşani au declanșat un protest spontan, luni, în faţa instituţiei în semn de nemulţumire faţă de noua lege a salarizării în sistemul bugetar.

like facebookEi sunt, de asemenea, nemulţumiţi de volumul mare de muncă pe care îl au, cerând angajarea de personal. Neplata orelor suplimentare efectuate peste programul normal de lucru și imposibilitatea compoensării acestora în timp libet, majorarea artificială a drepturilor stabilite prin noua lege a salarizării cu peste 20% prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat precum și alinierea salariilor din structurile teritoriale, la nivelul celor din sistem central sunt alte nemulțumiri.

Supraîncărcarea posturilor cu activitate peste timpul normal de lucru, se desfășoară mii de ore suplimentare care nu sunt plătite, datorită schimbării legislației. Acvtivitatea în cadrul instituției se desfășoară cu un număr redus cu 28 de persoane din 2010, dată de la care nu s-au mai făcut angajări. Activitatea instituției nu este blocată, pentru că sunt colegi care au achesat la acțiunea noastră, însă își desfășoară activitatea atât la ghișee, cât și birouri”, a declarat Cătălin Dupir, reprezentant al salariaților Casei Județene de Pensii.

Cristina Anton, directorul Casei Județene de Pensii, susține că protestul salariaților este justificat.

Susțin demersul și trebuie să se rezolve situația”, a menționat Anton.

Potrivit salariaţilor CJP, numărul de salariaţi este cu 30% mai mic faţă de schema normală de personal. Salariul mediu net în instituție este în jurul a 2.300 lei.

One thought on “FOTO Protest la Casa de Pensii. Funcţionarii acuză volumul mare de muncă

  1. A pot pune la dispozitie filmat de un amator cum isi face unghiile si vorbea la telefon 10 minute o angajata! rusine! salarii de 6-7000 lei pentru ce ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *