Biserică prădată de hoți. Ce au făcut indivizii pentru a șterge urmele faptei!

turla biserica- cruceMare este grădina Domnului. În noaptea de miercuri, 6 decembrie 2017, spre joi, 7 decembrie 2017, Biserica „Sfântul Nicolae” din Dorohoi a fost prădată de hoți.

Persoană sau persoane necunoscute au pătruns în Biserică chiar în ziua de mare sărbătoare a Sf. Nicolae prin spargerea ușii de la intrare. Aceștia au forțat atât de violent ușa, veche de peste 100 de ani, încât acum are nevoie de reparații serioase.

like facebookDupă ce au pătruns în Biserică, au fost furate bunuri precum evanghelia, cruci, icoane de argint și alte lucruri de valoare. Pe lângă acestea, cutia milei a fost spartă și mai multe icoane demontate, deși nu au fost furate. Hoțul, sau hoții, nu s-au oprit aici și au vrut să șteargă urmele faptelor prin incendierea Bisericii. Doar un miracol a făcut ca focul să nu se extindă și să nu cuprindă întregul lăcaș de cult.

În urma faptelor comise, polițiștii au deschis o anchetă pentru recuperarea bunurilor și pedepsirea celor implicați în furt.

Sursa: DorohoiNews

One thought on “Biserică prădată de hoți. Ce au făcut indivizii pentru a șterge urmele faptei!

  1. Si Sf Nicolae ce facea? Nu trebuia el oare sa fie de straja? Of, sfintii astia nu-s in stare sa pazeasca nici o biserica daramite un oras sau chiar o tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *