Senatorul Șoptică: În acest moment drumul Botoșani-Tg Frumos nu este inclus în bugetul pe 2018

costel sopticaSenatorul PNL Costel Șoptică susține că în proiectul Legii bugetului de stat pentru 2018 nu sunt prinse cele mai importante investiții anunțate pentru județul Botoșani, respectiv reabilitarea drumului Botoșani-Tg.Frumos și reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu”. Mai mult, susține liberalul, nici trâmbițatul Start-up Nation nu are bugetat nici măcar un leu pentru anul viitor.

În ceea ce privește proiectul de buget pe anul 2018, lucrurile stau mult mai grav pentru noi, cei din Botoșani, deoarece în acest moment drumul Botoșani-Tg Frumos nu este inclus în buget. Deși vicepremierul Stănescu a promis că va introduce teatrul în bugetul pentru anul 2018, nu este introdus în buget”, a spus Șoptică.

like facebookCei doi parlamentari PNL de Botoșani vor depune două amendamente la Legea bugetului de stat pentru 2018: unul la Ministerul Transporturilor și celălalt la Ministerul Dezvoltării. Primul vizează alocarea sumei de 140 milioane pentru modernizarea drumului național Botoșani-Tg.Frumos, de la km 0 până la 76.

Pe această cale invit și ceilalți parlamentari de botoșani, chiar dacă sunt de la PSD, să ni se alăture în demersul nostru astfel încât să putem trece acest amendament săptămâna viitoare prin comisia de specialitate, cea de transporturi și în plenul reunit al Parlamentului, astfel încât anul viitor să putem demara tot ce înseamnă achiziție publică și să avem speranța că se poate începe acest drum”, a mai spus Șoptică.

Al doilea amendament la Legea bugetului de stat pentru 2018 va fi depus pentru Ministerul Dezvoltării și vizează alocarea sumei de 23 milioane lei pentru consoilidarea și restaurarea Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, din care opt milioane pentru lucrări de consolidare care nu au fost cuprinse în documemntația inițială și 15 milioane lei rest de executat din contract.

 

2 thoughts on “Senatorul Șoptică: În acest moment drumul Botoșani-Tg Frumos nu este inclus în bugetul pe 2018

  1. Eu imi tai o mana daca in 2023 teatrul sau drumul european spre Iasi se va realiza concret…Nu uita ca si acum 5 ani se vorbea la fel despre teatru,drumuri,etc….amendamente,vrajeli,etc…Eu nu stiu mai Soptica cum nu ti-e jena sa te mai bagi in seama….pe bune…chiar nu-mi dau seama cum nu ai pic de rusine sa vii mananci la rahat cand stii prea bine ca nimic NU se va face in urmatorii 2000 de ani mai ales in zona pe care o reperezinti….

  2. Singura solutie pt.toti parlamentarii botosaneni este sa-si dea demisia.Daca nu o vor face sai dam jos pt.ca nu ne reprezinta si sunt doar mancatori de fonduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *