Consilierii județeni au votat creșterea prețului la apă. De când vor plăti mai mult botoșănenii

consiliul judetean 1Consilierii judeţeni s-au întrunit, vineri, din nou, pentru a dezbate proiectul privind mandatarea unei persoane în Adunarea Generală a Asociaților “AQUA Botoșani” pentru aprobarea modificării prețurilor și tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare – epurare propuse de Operatorul Regional,  societatea Nova Apaserv.

like facebookPotrivit proiectului, prețul la apă ar urma să crească de la 3,56 lei mc fără TVA la 3,71 lei mc fără TVA și 4,04 lei mc cu TVA. Pentru canalizare , tariful actual este de 2,59 lei mc și ar urma să crească la 3,31 lei mc cu TVA.

Reprezentanții societății au venit cu documente suplimentare privind personalul și organigrama instituției, așa cum au cerut consilierii PNL, însă și la acestea au existat comentarii. Consilierul PNL Radu Anton a acuzat faptul că reprezentanții societății cer bani pentru majorări salariale și nu fac nimic pentru a stopa pierderile mari la apă.

Am înțeles cu toții că este nevoie de o sumă de bani în plus ca acest operator să funcționeze. Condițiile sunt multiple de ce este necesar, însă, cred a vota cu încrâncenare o singură soluție și a mări prețul și a nu face nimic pentru a reduce din pierderile la apă, care sunt de 57%, sunt pierderi enorme. Nu am văzut nicio intenție de a reduce aceste pierderi”, a spus Anton.

În cele din urmă, proiectul a fost votat și urmează ca prețul la apă să crească din decembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *