Deputatul botoșănean Răzvan Rotaru va organiza dezbateri la Parlament pentru promovarea intereselor tinerilor în contextul în care România va deține Președinția Consiliului U.E. în 2019

deputat Razvan Rotaru- PSD- BotosaniParlamentarul social-democrat botoșănean Răzvan Rotaru va propune colegiilor din toate grupurile parlamentare organizarea unui grup de lucru la nivelul Camerei Deputaților pentru promovarea intereselor tinerilor din țara noastră, în contextul în care România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în 2019.

Trebuie să creăm oportunități reale organizațiilor neguvernamentale de tineret și reprezentanțiilor elevilor și studenților, a tinerilor antreprenori să ia parte la deciziile care le vizează viața personală, din punct de vedere al accesului la finanțare, al condițiilor de locuire, precum și al aspectelor legate de latura profesională, stagii de pregătire, formare profesională, securitatea locului de muncă etc. În opinia mea, tinerii din toate județele țării trebuie să se implice și să intervină activ, să-și exprime punctele de vedere cu privire la elaborarea politicilor publice care îi privesc. Trebuie să profităm de Președinția Consiliului UE din 2019 pe care o va deține România pentru a ne impune prioritățile tinerilor noștri la nivelul Europei. Știu că în toate zonele țării avem tineri inteligenți și muncitori care pot să realizeze foarte multe dacă au și instrumentele necesare”, a declarat Răzvan Rotaru.

Propunerea deputatului PSD vine în continuarea inițiativei demarate de Ministerul Turismului și Sportului care a organizat la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an conferința cu tema: „Tinerii, prioritate națională pentru Președinția română a Consiliului U.E. în 2019”.

Îl felicit pe colegul meu Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului pentru acest proiect. Cred că a venit momentul să implicăm tinerii din toate domeniile de activitate și de la toate nivelurile sociale în procesul de elaborare a legilor și actelor normative care le afectează cariera și dezvoltarea profesională. Vom fi o țară normală, atunci când tinerii noștri nu vor mai pleca din România la muncă în străinătate, iar cei deja plecați vor începe să se întoarcă acasă. Cred că a venit timpul ca tinerii să își asume mai riguros rolul de lideri ai comunității, să fie implicați de noi, tinerii din Parlament în procesul de legiferare”, a subliniat deputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *