Conferinţe eminesciene la Biblioteca Județeană

biblioteca judeteana (1)La acest final de săptămână, mai exact vineri, 8 decembrie,  Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu” Botoșani va fi gazda a două evenimente culturale deosebite.

Astfel, începând cu ora 13:00, în Sala de Lectură a bibliotecii, Asociația Scut Botoșănean, Fundația Internațională „Dimitrie Cantemir” și Primăria Municipiului Botoșani vă invită la conferința ”Eminescu și istoria românilor în orizontul Marii Uniri”. Va conferenția reputatul profesor Constantin Barbu, eminescolog, cantemirolog și discipol al lui Constantin Noica.

like facebookDoar două ore mai târziu, tot în Sala de Lectură, prietenii și utilizatorii bibliotecii sunt invitați la o lansare de carte. ” Eminescu și evreii” este titlul celei mai recente lucrări aparținând autorului Gică Manole. Prozator, doctor în istorie și eseist, autorul aduce în atenția iubitorilor de cultură  un nou volum de înaltă ținută, în care îşi ”propune să limpezească lucrurile în privinţa poziţiei ziaristului Eminescu în problema israeliţilor prezenţi pe teritoriul românesc, proveniţi ca urmare a unor migraţiuni ce au avut loc în secolul al XIX-lea”.

La ambele activități intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *