Guvernul a luat decizia în ceea ce priveşte orele suplimentare ale bugetarilor

salariati bugetari , stiri, botosaniGuvernul a luat, în şedinţa de miercuri, o decizie în ceea ce priveşte orele suplimentare ale bugetarilor. Astfel, potrivit unei ordonanţe a Guvernului Tudose, „munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru se va compensa numai cu timp liber corespunzător”.

Prin excepție, pentru activitatea desfășurată de personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislația în vigoare în luna iunie 2017.

like facebookPe de altă parte, se menține procedura de plată eșalonată, pe cinci ani, a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale obţinute de  personalul din sectorul bugetar, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.

One thought on “Guvernul a luat decizia în ceea ce priveşte orele suplimentare ale bugetarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *