87 de operatori economici au transmis la Inspectoratul Școlar Județean solicitări de școlarizare în învățământul profesional. Vezi calificările profesionale cerute!

mecanic autoÎn urma acțiunilor de popularizare, în vederea stabilirii cifrei de școlarizare în învățământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, 87 de operatori economici au transmis la Inspectoratul Școlar Județean solicitări de școlarizare pentru 1137 de locuri la 19 calificări profesionale. Inspectoratul Școlar a repartizat locurile solicitate unui număr de 20 de unități de învățământ astfel: învățământ profesional de masă de stat: 34 clase cu 952 de locuri la 17 unități școlare; învățământ profesional de masă particular: 4 clase cu 112 locuri la o unitate școlară; învățământ profesional special: 3 clase cu 36 de locuri la 2 unități școlare.

like facebookGradul de satisfacere a solicitărilor operatorilor economici este de 96,74 %. La învățământul dual, doi operatori economici au solicitat 11 locuri pentru două calificări profesionale și nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru constituirea unei clase”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ.

Cele mai solicitate calificări profesionale sunt: ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, confecționer produse textile și mecanic auto.

La începutul lunii octombrie, au avut loc mai multe întâlniri între membrii Comitetului local de dezvoltare a parteneriatului social, în scopul popularizării ofertei educaționale pentru învățământ profesional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *