Apel al conducerii Spitalului Județean către populație să doneze sânge: Nu ne ajunge sângele pentru pacienții din spital!

medicul stefan berceaReprezentanții Spitalului Județean fac un apel către populație să doneze sânge. Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că cantitatea de sânge pusă la dispoziție de Centrul de Transfuzii este la o treime față de necesarul spitalului. Acesta susține că cei care au de suferit în urma crizei de sânge sunt bolnavii cronici.

like facebookFacem un apel la toată populația județului Botoșani, fără boli cronice, cu vârste de până la 45 de ani,  să doneze sânge pentru pacienții gravi care se internează și au nevoie de sânge. Am observat la nivelul spitalului, în urma analizei făcute de Comisia de hemovigilență, faptul că avem nevoie de sânge și nu ne ajunge sângele pentru pacienții din spital. Avem foarte puțini donatori, iar sângele de la centru nu acoperă numărul de cazuri în ziua respectivă, iar cei care suferă cel mai mult sunt cazurile cronice care necesită sânge și programare în zilele următoare. Operațiile nu necesită amânare. Sângele este în special pentru urgențele majore, operațiile nu se reprogramează”, a menționat Ștefan Bercea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *