Prefectul le-a cerut șefilor de instituții publice să fie prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale: Vă rog să fiți pregătiți pentru a rezista!

directori colegiul prefecturalPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, le-a cerut directorilor de instituții publice să fie prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Șlincu le-a spus, marți, în ședința de Colegiu Prefectural, că prognoza meteo nu este una favorabilă pentru ziua de 1 decembrie și le-a sugerat acestora să se îmbrace mai bine.

Prognoza meteo ne transmite faptul că va fi o vreme mai urâtă, rece și ploioasă. Vă rog să fiți pregătiți pentru a rezista până la sfârșitul ceremonialului. Vreau să vă mulțumesc anticipat pentru prezență”, a spus prefectul.

like facebookPotrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, ceremonia militară va debuta vineri, la ora 9:30, în Centrul Vechi, odată cu constituirea detaşamentului de onoare, format din plutoane de militari de la Unitatea Militară 01251 Botoşani, Unitatea Militară 01189 Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La ora 10:00 sunt programate întâmpinarea oficialităţilor şi interpretarea Imnului Naţional al României.

Ulterior, un sobor de preoţi va oficia un TeDeum, iar începând cu ora 10:20 vor fi rostite alocuţiunile referitoare la Ziua Naţională a României. La 10:40 va începe depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial iar la ora 11:00 este programată defilarea detaşamentului de onoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *