Polițiștii botoșăneni le-au vorbit elevilor despre violența în familie

politisti eleviPoliţiştii botoşăneni derulează, în cadrul Programului de prevenire a violenței în familie, activități ce vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii violentei, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni

Vineri, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de informare pe tema drepturilor victimelor violenţei în familie, accentul punându-se în special pe promovarea prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

like facebookActivitatea a avut loc la Seminarului Teologic Sfântul Gheorghe din municipiul  Botoșani și a fost susţinută de materialele realizate de Poliţia Română în colaborare cu Asociaţia Necuvinte în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a violenţei intrafamiliale “Aripi frânte”.

Astfel, elevii au primit Ghidul siguranţei pentru victimele violenţei în familie , material informativ care precizează condiţiile în care se poate solicita un ordin de protecţie, serviciile de care poate beneficia o victimă şi o serie de recomandări pentru persoanele care sunt supuse abuzurilor intrafamiliale.

 

 

 

One thought on “Polițiștii botoșăneni le-au vorbit elevilor despre violența în familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *