Bani insuficienți primiți la rectificarea bugetară pentru hotărârile judecătorești ale profesorilor. Liderul LSI: Riscăm să ajungem într-o situație de blocaj cu școlile

profesori cancelarieNu toți profesorii îșu vor primi drepturile bănești pentru hotărârile judecătorește și asta pentru că sunt primării în județ care nu au primit niciun leu pentru efectuarea acestora plăți. Nici la Botoșani situația nu este mai roz. Deși Primăria Botoșani a solicitat Inspectoratului Școlar sprijin în alocarea resurselor necesare pentru plata restanțelor hotărârilro judecătorești, eșalonate în perioada 2012-2015, sumele alocate sunt total insuficiente. La nivelul municipiului Botoșani erau nevoie de aproximativ 2 milioane lei și s-au alocat 500.000 lei, adică un sfert. La nivelul Primăriei Dorohoi, alocarea este de aproximativ 10%. Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani a declarta că această situație nu va duce decât la un blocaj.

like facebookSunt multe școli care au zero lei alocați pe hotărâri judecătorești. Am hotărât cu conducerea IȘJ să avem o întâlnire joi și să vedem sumele care au fost solicitate de școli și ulterior să facem o adresă către minister (nr. Ministerul Educației) în care să explicăm situația acestor hotărâri judecătorești. Poate ministerul nu înțelege exact situația, poate nu este explicată din partea inspectoratului suficient, pentru că riscăm să ajungem într-o situație de blocaj cu școlile, unde s-a demarat procedura de executare silită, lucru pe care Primăria Botoșani l-a adus la cunoștința Inspectoratului Școlar. Există posibilitatea de a se bloca conturile. Situația nu este rezolvată. Suma alocată județului pentru hotărâri judecătorești, acoperă abia necesarul pe Dorohoi, de exemplu”, a menționat Axinte. 

Liderul LSI a atras atenția că nici măcar la capitolul ”salarii” nu sunt fonduri suficiente până la sfârșitul anului pentru angajații din învățământ.

One thought on “Bani insuficienți primiți la rectificarea bugetară pentru hotărârile judecătorești ale profesorilor. Liderul LSI: Riscăm să ajungem într-o situație de blocaj cu școlile

  1. Să trăiți domnule Axinte, dacă ați uitat dl. Pop este colegul dvs. de sindicat!!!
    Mulțumim pentru că:
    1. s-a redus foarte mult numărul de hârtii din școli
    2. rămânem din nou ultimii pe grila de salarizare
    3. am ajuns să lucrăm pentru toți mai puțin pentru elevi
    4. descentralizarea funcționează la maxim
    5. zilnic primim emailuri care mai de care mai diverse și cu termen mai mic de execuție
    6. avem și ARACIP dar și inspectorate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *