Scriitorul şi fostul deţinut politic botosanean Dan Lucinescu lanseaza volumul Homo Planetarius la Uniunea Scriitorilor din România

Scriitorul şi fostul deţinut politic botosanean Dan Lucinescu lansează joi, 20 mai 2010, ora 18:15, volumul „Homo Planetarius” la Uniunea Scriitorilor din România (Calea Victoriei nr. 115).

Dacă în trecut deplasările de populaţii au fost consecinţele factorilor istorici, astăzi ele se produc ca urmare a comprimării timpului şi scurtării distanţelor, dând naştere unor societăţi cosmopolite. Homo Planetarius prezintă câteva din cele mai importante cazuri de refugieri şi emigrări din motive politice, oferindu-ne, printre altele, detalii interesante despre Zidul Berlinului, drama populaţiei româneşti, poloneze, dar şi despre cazuri individuale de exilaţi.

Dumitru Dan Lucinescu s-a născut la 21 mai 1927 în Botoşani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani muncă silnică pentru activitate anticomunistă. A fost închis la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud, fiind coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu. A trecut prin „reeducarea” de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din această experienţă este împărtăşită în documentarul „Lupta si jertfa lui Dan Lucinescu”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi Suedia, este autorul a numeroase cărţi pe teme istorice, filosofice şi autobiografice, dintre care amintim Ciclul VITRALII, „Depăşirea condiţiei umane”, „Destine”, „Aspiraţii” şi „Părintele Arsenie Boca, un Sfânt al zilelor noastre”.

Organizatorul evenimentului, Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca s-a născut din dorinţa de a întreţine vie speranţa unei altfel de vieţi pentru noua generaţie. Printre obiectivele propuse se numără promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine, cunoaşterea şi promovarea elitelor naţionale, a valorilor intelectuale şi artistice ale tinerilor supradotaţi.