Marius Budăi: Agenții economici corecți susțin reforma fiscală. Se reduce numărul taxelor sociale de la 9 la 3

deputat, marius budai, stiri, botosaniDeputatul PSD Marius Budăi a anunțat astăzi că agenții economici corecți susțin modificările sistemului fiscal propus de guvern. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții patronatelor din UGIR au anunţat că sunt de acord cu deciziile fiscale ale Executivului și că mediul de afaceri nu va fi afectat de trecerea contribuţiilor din sarcina angajatorilor către angajaţi.

În mare parte evazioniştii și companiile care evitau plata taxelor în România sunt cei care se opun noilor măsuri fiscale. Aceștia sunt cei care externalizau profiturile obţinute în România către firmele mamă sau alte filiale din paradisuri fiscale, cei care nu plăteau la timp sau deloc contribuţiile aferente angajaţilor și cei care făceau trafic cu produsele accizate. Toate aceste grupuri economice nocive se simt direct amenințate și alimentează în permanență propaganda că reforma fiscală nu ar fi bună. Ceea ce mă interesează în mod special ca membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților este creșterea semnificativă care se va înregistra în ceea ce privește gradul de colectare a contribuțiilor sociale ca urmare a definirii ca infracțiune a faptei de a nu vira la stat sumele reținute la sursă de la angajați”, a declarat Marius Budăi.

În actul normativ de modificare a Codului Fiscal sunt cinci măsuri concrete care combat evaziunea și împiedică eludarea plății taxelor și contribuțiilor: patru măsuri sunt pentru oprirea externalizarii profiturilor companiilor străine prin introducerea directivei europene 1164/2016 privind combaterea practicilor de evitare a obligațiilor fiscale, iar o măsură prevede extinderea confiscării mijloacelor de transport implicate în contrabanda cu tutun și alcool. Până la modificarea legislației se aplica doar la contrabanda cu carburanți.

În ceea ce privește populația prin noile modificări fiscale se va echilibra bugetul de pensii, astfel încât în 2019 va fi pentru prima oară în ultimul deceniu când pensiile vor fi plătite integral din bugetul de pensii și nu va mai fi nevoie de completări de la bugetul de stat. Totodată, crește nivelul pensiilor cu 20% ale celor care sunt astăzi în activitate, ca urmare a creșterii nivelului contribuțiilor în contul fiecărui salariat și în baza noii modalități de calcul a pensiilor, exclusiv pe baza contribuțiilor, care vor fi în noua lege a pensiilor. În același timp, se majorează cu 7,1% veniturile pensionarilor cu pensii peste 2.000 lei, pentru suma care depășește acest prag. În această categorie se încadrează 250.000 de pensionari, pentru care impozitul se reduce de la 16% la 10%”, a subliniat deputatul PSD.

Sursa: comunicat PSD

 

2 thoughts on “Marius Budăi: Agenții economici corecți susțin reforma fiscală. Se reduce numărul taxelor sociale de la 9 la 3

  1. ANAF, Curtea de conturi sunt sub control polIțic. Sa spui ca firmele sunt evazioniste fără sa te bazezi pe fapte….sa zici ca Anaf-ul nu controlează prețurile de transfer atunci ori sunteți incompetenti ori complici la evaziune!
    Ce specializare aveți domnule?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *