Preşcolarii şi şcolarii vor primi, pe lângă lapte şi corn, măr şi biscuiţi

dan slincu comisie marComisia privind Programul pentru şcoli a României, a cărei componenţă a fost aprobată prin ordinul prefectului Dan Şlincu, a avut marți o primă întâlnire în care s-au stabilit modalităţile de implementare a prevederilor acestuia.

Astfel, pe lângă componenta de lapte şi corn, s-a decis alocarea către preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de mere la care se adaugă un supliment de biscuiţi fără aditivi alimentari.
Cât priveşte partea educativă a Programului, pentru care Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) asigură finanţare, aceasta va fi realizată prin organizarea de vizite în unităţi de procesare a laptelui şi a produselor de brutărie, în ferme pomicole şi ferme de bovine, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

like facebookSpre deosebire de anul trecut, în HG 640/2017 se arată că este necesară cel puţin o măsură educativă pentru promovarea consumului de fructe şi cel puţin o măsură pentru promovarea consumului de lapte. Pentru activităţile educative pentru promovarea consumului de lapte, Consiliul Judeţean are un buget de 415.000 lei pentru anul 2017 şi de 550.000 de lei pentru anul 2018, iar pentru fructe, în acest an este alocat un buget de 502.000 de lei la care se adaugă încă 463.000 de lei- bugetul pe 2018.

În anii anteriori, pe componenta de promovare a consumului de fructe, s-au organizat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, concursuri în urma cărora au fost dotate laboratoarele de biologie ale şcolilor câştigătoare.
Sursa: comunicat Cancelaria prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *