Gigi iese la război după ce CFR a anunţat că-l vrea pe Moruţan: „Nu se pot lupta cu mine!”

gigi becaliDupă ce a apărut informaţia că CFR Cluj ar pune la bătie un milion de euro pentru 60% din drepturile federative ale diamantului revelaţiei Ligii I, Olimpiu Moruţan, Gigi Becali a ieşit la rampă. Finanţatorul FCSB care l-a avut pe tavă în vară pe decarul FC Botoşani, a declarat că CFR nu poate concura cu el la transferul lui Moruţan.

„Pe Moruţan îl vreau eu. Nu îl poate lua CFR-ul. Pentru că nu are cum. Dacă îl vrea Becali, nu îl poate lua nimeni. CFR-ul vrea să calce pe urmele mele. Grâul s-a cules! Ce a fost bun am luat eu, Florinel Coman, Nedelcu şi Man. Sunt perle. Şi Moruţan cred”, a declarat Gigi Becali.

În vară, oficialii FC Botoşani au fost la un pas de a bate palma cu Gigi Becali pentru Olimpiu Moruţan. Potrivit lui Valeriu Iftime, finanţatorul echipei, FCSB l-a avut pe tavă pentru 700 mii de euro şi 30% la un eventual transfer dar Gigi Becali s-a zgârcit la cinci procente!

like facebookFinanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime, susţine că, în ultimul timp, de Olimpiu Moruţan s-au mai interesat şi cluburi din Europa de Vest, printre care şi unul din Portugalia.

„Ultima discuţie pentru Moruţan este de 1,5 milioane de euro. Este un club foarte serios care ne-a contactat, au venit să discute cu noi, au discutat şi cu jucătorul, dar până în iarnă nu poate pleca. E un club important din Europa de Est! Eu nu aş vrea să-l dau în iarnă, dar am nevoie de nişte bani. Cine îmi dă un avans, jucătorul poate pleca în vară la el. E foarte important ca acest jucător să facă progrese. Potrivit datelor InStat, la ora actuală, Moruţan e în primii cinci din campionat, pe postul lui. El are 18 ani, iar ceilalţi au 20 şi ceva, 30 de ani. Cei de afară se uită la toţi parametrii. Mai sunt şi alte cluburi care au întrebat de el, chiar şi din Portugalia. Acum concurenţa pentru el e mare”, a declarat Valeriu Iftime.

Cota lui Olimpiu Moruţan a explodat în acest an, apropiindu-se în acest moment de cea a lui Ianis Hagi, fotbalist mai mare cu un an. Jucătorul Fiorentinei este cotat la 750 mii de euro, în timp ce Moruţan are o cotă de 600 mii de euro.

Chiar dacă aceasta era cota decarului FC Botoşani potrivit site-ului de specialitate, transfermarkt.de la sfârşitul lui septembrie (600.000 euro), cu siguranţă că aceasta va creşte după jocurile bune de la „under 19”. De remarcat este că la începutul acestui sezon competiţional, Olimpiu Moruţan era cotat la 400 mii de euro, iar în vara anului trecut, când a ajuns la Botoşani, era de doar 100 mii de euro.

Sursa: Cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *