Șeful Biroului Vamal Stânca- Costești, Ionel Ungureanu: Traficul ilegal de țigări a luat o amploare deosebită la frontierele țării

ionel ungureanuȘeful Biroului Vamal Stânca- Costești, Ionel Ungureanu, a declarat vineri, că traficul ilegal de țigări a luat o amploare deosebită în ultimii ani la frontierele țării. El a spus că traficanții mizează în primul rând pe profitul pe care îl obțin prin comercializarea produselor la negru, atât pe piețe de desfacere din țara noastră, cât și în cele din Occident, unde prețul unui pachet de țigări ajunge să fie de patru ori mai mare decât în țările de origine.

like facebookÎn majoritatea cazurilor, țigările de contrabandă au fost depistate atât în punctele de trecere a frontierei, ascunse în mijloacele de transport, cât și în zona verde. Din cazurile înregistrate au fost constatate mai multe modalități de acțiune l care recurg traficanții de țigări: folosirea containerelor prin vămi și a serviciilor unor firme de transport pentru introducerea și transportul țigărilor de contrabandă pe teritoriul României, traversarea fâșiei de demarcație prin locurile în care aceasta prezintă condiții de relief greu accesibile mijloacelor auto din dotarea Poliției de Frontieră, în autoturisme vechi, modificate sau cu incinte ascunse pentru limitarea pierderilor în cazul confiscării”, a menționat Ungureanu.

Vineri, la Botoșani, a fost semnat un pact între reprezentanții partidelor politice și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul” (ACTIV) pentru combaterea traficului ilicit de mărfuri.


One thought on “Șeful Biroului Vamal Stânca- Costești, Ionel Ungureanu: Traficul ilegal de țigări a luat o amploare deosebită la frontierele țării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *