Disponibilizări de personal la Urban Serv. Câți oameni vor fi trimiși acasă și cine sunt vizați

urban servSocietatea Urban Serv va rămâne cu mai puțini salariați din ianuarie 2018. Potrivit liderului de sindicat, Cristian Sadovei, societatea Urban Serv se află într-un declin financiar iar o parte din personalul TESA nu au acoperire pe cele opt ore de activitate. În jur de zece persoane ar urma să fie puse pe liber după reorganizarea organigramei.

S-ar putea, mai mult ca sigur, ca la 1 ianuarie 2018 anumite persoane, cu respectarea prevederilor din contractul colectiv de muncă, prelungit printr-un acord, să ne părăsească. Vorbim de o parte din personalul TESA. Până în 10 persoane. Din moment ce nu ai acoperire pe cele opt ore de activitate, iar societatea este într-un declin prin tarifele care nu au fost modificate din 2013, iar salariații necalificați au obținut câte 100 lei prin majorarea salariului minim pe economie, și este dreptul lor, nu poți să continui așa”, a menționat Sadovei.

Și directorul societății, Simion Drelciuc, a confirmat disponibilizările de personal.

În ceea ce privește noile măsuri fiscale și privind valoarea salariului minim la nivel de economie, care vor intra în vigoare din 1 ianuarie 2018, impune și la nivelul societății Urban Serv un alt mod de abordare a activității. Având în vedere cheltuielile salariale care or să apară prin majorarea salariului minim pe economie, inclusiv cu introducerea acelor cote în salariul angajatului și având în vedere modalitatea de desfășurare a activității în zona IV, Consiliul de Administrație a dispus luare de măsuri care să ducă la o reorganizare și restructurare a activității. Reorganizarea implică și o disponibilizare de personal”, a menționat Drelciuc.

 

 

One thought on “Disponibilizări de personal la Urban Serv. Câți oameni vor fi trimiși acasă și cine sunt vizați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *