Angajații de la Nova Apaserv se pregătesc de grevă. Lider de sindicat: Greva va consta în oprirea apei

protest nova apaserv2Angajații de la societatea Nova Apaserv fac demersurile legale pentru intrarea în grevă. Potrivit liderului de sindicat, Cristian Sadovei, atât conducerea societății, cât și cea a Consiliului Județean au fost informate de conflictul de muncă deschis și urmează ca vineri să aibă loc la Inspectoratul Teritorial de Muncă o conciliere între sindicate și angajator.

like facebookGreva de avertisment de două ore va fi stabilită în maxim 15 zile. Nemulțumirile angajaților de la intervenții țin de salarii.

Greva va consta în oprirea apei și a intervențiilor de minim două ore. Dacă nici atunci onor conducerea, cu susținerea Consiliului Județean, nu va da curs solicitărilor, care sunt de bun gust, mă refer la 10 lei tichete de masă și o creștere salarială de până în 10% numai la acele persoane care stau în frig, se va produce acea grevă generală”, a menționat Sadovei.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a declarat că în cazul conflictului de muncă de la Nova Apaserv nu au fost epuizate toate tapedele dialogului social.

Nu cred că salariatul de la operatorul dee apă, care este și operator regional, va ajunge în situația să oprească, fie și pentru un timp limitat, furnizarea apei, având în vedere și incidentele care au fost în ultima perioadă. Nu trebuie să suporte ceilalți cetățeni anumite lucruri legislative, care nu permite angajatorului să fie de acord cu solicitările sindicale. Se va solicita sprijinul cabinetelor parlamentare, a Instituției Prefectului, pentru a interveni în decembrie sau cel târziu în ianuarie, pentru că posibilitatea acordării unor bonusuri în cadrul operatorului nu este legală”, a menționat Toma.

 

 

5 thoughts on “Angajații de la Nova Apaserv se pregătesc de grevă. Lider de sindicat: Greva va consta în oprirea apei

  1. eventual de luat in calcul si o posibila restructurare cu care tb sa fie deacord si Consiliul de Administratie, avand in vedere incarcarea excesiva cu salariati la TESA in detrimentul celor din executie care sunt mai putini si mai prost platiti

  2. Eu zic ca lumea s-a saturat de avariile voastre si de serviciile voastre de cea mai slaba calitate!! Eu zic sa va linistiti si sa va rezolvati problemele intern ca daca mai opriti inca o data apa (a 100-a oara anul asta) o sa iasa lumea cu parii in strada si o sa va fugareasca ca pe vrajitoare.

  3. sunt atatia oameni care nu au un loc de munca in Botosani si altii isi bat joc de cel pe care-l au si de populatia pe care vor sa o lase fara apa, tupeu si lipsa de bun simt

  4. Greva este permisa de lege, insa acest lucru n-are nici o legatura cu oprirea apei.
    A opri apa intentionat inseamna o incalcare grosolana a legii si toti cei care vor
    proceda asa trebuie anchetati si dati afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *