Sindicaliștii din educație cer autorităților județului suplimentarea bugetelor primăriilor care sunt în blocaj financiar

sindicalistiReprezentanții sindicatelor locale din învățământ atrag atenția că există școli în județ unde nu sunt asigurate salariile profesorilor până la sfârșitul anului. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că sunt primării, precum Dimăcheni sau Dersca, care nu au bani pentru plata unor drepturi salariale pentru cadrele didactice.

like facebookNu s-a suplimentat nimic de la bugetul central pentru salarii în învățământ. Abia la rectificarea care urmează așteptăm să fie acordați bani pentru deblocarea situațiilor din mai multe unități în care există minus de bani. Ştiu că e o situaţie dificilă la Dimăcheni, la Dersca. Nu au fonduri pentru plata hotărârilor judecătoreşti care privesc fie decontarea navetei, fie plata unei părţi a sentinţelor”, a menționat liderul LSI Botoșani.

Axinte susține că a înaintat o adresă Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi Finanțelor Publice prin care solicită găsirea unei soluţii de suplimentare a bugetelor unităților administrativ-teritoriale care sunt în blocaj, pentru ieșirea din această situație.

 

One thought on “Sindicaliștii din educație cer autorităților județului suplimentarea bugetelor primăriilor care sunt în blocaj financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *