FOTO Două etaje ale Secției de Boli Infecțioase au fost modernizate. Medic: Clădirea are 40 de ani și niciodată nu s-au putut realiza investiții serioase

sectia boli infectioaseDouă etaje ale Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean ”Mavromati” au fost modernizate. Banii provin din excedentul bugetar al spitalului, lucrările fiind executate de muncitorii spitalului, dar și de deținuți. Medicii spun că Secția de Boli Infecțioase există de 40 de ani, iar de atunci nu s-a mai făcut nimic.

Potrivit managerului Spitalului Județean, Corneliu Mihai, lucrările au constat în schimbarea instalațiilor sanitare, electrice, zugrăveli interioare și exterioare, schimbarea tâmplăriei, a pardoselei. Aproximativ 300.000 lei au fost investiți în reabilitarea secției.

like facebookRenovarea obiectivului a început în aprilie, iar miercuri a avut loc o sfințire a acestuia.

Am făcut tot posibilul să avem un spațiu corespunzător desfășurării unui act medical de calitate. Dacă în 2014, în momentul în care am venit la spital, nu credeam niciodată că voi fi în stare să renovez acest imobil, iată am reușit să îndeplinim dorința noastră. Dorința a fost și a medicilor din această locație. În cursul anului 2017 și 2016, am avut o finanțare corespunzătoare din partea Casei de Asigurări de Sănătate, am încasat toate veniturile de la Casa, iar surplusul de bani l-am folosit în renovări, igienizări. Lucrările au fost posibile pentru că am avut bani disponibili, am avut fortă de muncă calificată. Am avut noroc și de forță de muncă de la Penitenciarul Botoșani, din mai și până în prezent am avut la muncă 12 deținuți  ”, a menționat Corneliu Mihai.

Medicii Secției de Boli Infecțioase spun că o astfel de renovare era imperios necesară, întrucât calitatea serviciului medical acordată pacienților era afectată de condițiile hoteliere, în special în sezonul rece.

Instalațiile aveau în permanență defecțiuni și era periclitată activitatea meducală. Clădirea are 40 de ani și niciodată nu s-au putut realizat investiții serioase. De fiecare dată când medicii șefi de secții făceau referate și solicitau îmbunătățiri, aveau un singur răspuns: nu sunt bani”, a menționat medicul Valentina Morcov, șef secție.

Managerul spitalului spune că anul viitor are în vedere și modernizarea ultimului etaj al secției.

spital infectioase

spital infectioase 1

salon sectie infectioase

 

 

 

One thought on “FOTO Două etaje ale Secției de Boli Infecțioase au fost modernizate. Medic: Clădirea are 40 de ani și niciodată nu s-au putut realiza investiții serioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *