Oportunități de finanțare, prezentate la Instituţia Prefectului

primariPrimarii din judeţ precum şi specialişti ai autorităţilor administraţiei publice locale şi ai Consiliului Judeţean sunt aşteptaţi mâine la o acţiune de informare referitoare la Programul Operațional Regional 2014-2020. Acţiunea se înscrie în planul anual propriu de acţiuni pentru promovarea accesării fondurilor europene, partener al Instituţiei Prefectului în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment fiind Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Prezentarea POR 2014-2020 va avea in vedere oportunitatile disponibile la acest moment pentru autoritatile publice locale, respectiv:

-Prioritatea de Investitii 3.1 Operațiunea A – Clădiri Rezidențiale care vizează creșterea eficienței energetice în blocurile de locuințe construite în perioada 1950-1990.

-Prioritatea de investiții 3.2  – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă

-Prioritatea de investitii 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului – educația timpurie antepreșcolară (creșe) și preșcolară (grădinițe)

-Prioritatea de investitii 10.2 – Creșterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii.

like facebook“Pe parcursul anilor de colaborare cu Institutia Prefectului- Judeţul Botoşani, ne-am obișnuit colaboratorii din acest județ să venim în sprijinul lor cu informații relevante, care să îi ajute în implementarea cu succes a proiectelor pe care și le propun. Participarea la aceasta acţiune de informare întregește preocuparea noastră pentru dezvoltarea regiunii și derularea unor investiții care să vină în întâmpinarea nevoilor comunității”, a transmis Gabriela Bobeanu, şeful Biroului Regional de Informare ADR Nord- Est.

Acțiunea de mâine vine să răspundă interesului manifestat la nivelul autorităților administrației publice locale din județul Botoșani pentru finanțarea, prin respectivul program, a unor proiecte prin care să fie rezolvate o serie de nevoi specifice.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10:30 în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Administrativ.

Sursa: comunicat Cancelaria Prefectului

One thought on “Oportunități de finanțare, prezentate la Instituţia Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *