Sala Polivalentă, găsită în neregulă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ce măsuri s-au dispus pentru a nu fi închisă

sala polivalentaSala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” a fost pe punctul de a fi închisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, din cauză că nu dispunea de  un generator electric şi un sistem de alarmare în caz de incendiu. Oamenii legii au dispus măsuri de remediere, însă marți, când s-a pus problema alocării de fonduri pentru intrarea în legalitate, s-a iscat un adevărat scandal în Consiliul Local.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că prioritățile municipiului sunt altele și că generatorul poate aștepta până anul viitor. El a acuzat totodată că astfel de achiziții puteau fi făcute și în anii anteriori, însă consilierul liberal Eugen Țurcanu i-a răspuns că aceasta investiție a fost prinsă de mai multe orti în buget, însă a fost tăiată de consilierii PSD.

Nu a fost doar un moft a celor de la ISU, nu ne mai jucăm. Ne-au spus foarte clar că închid sala. Și așa ținem închisă Cornișa„, a spus Eugen Ţurcanu.

Primarul Cătălin Flutur le-a spus consilierilor că verificările ISU la Sala Polivalentă au fost făcute în urmă cu aproape două săptămâni.

În urma unui control al celor de la ISU, ne-au dat ca măsură existența unui generator. Asta s-a întâmplat în urma unui spectacol cu Gașca Zurli. Este o măsură. Obligatoriu trebuie să facem lucrul acesta„, a spus primarul, care a propus ca banii să fie luați de la un alt capitol bugetar.

 

În cele din urmă, consilierii au fost de acord să se aloce 200.000 lei pentru generator și sistemul de alarmare în caz de incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *